Česká obchodní značka SECO byla založena v roce 1995. Firma se zabývá vývojem, výrobou a prodejem profesionálních reproduktorových soustav a zvukovou technikou obecně.     ***     V roce 2002 se činnost rozšířila o služby v oblasti ozvučování a byla založena agentura TTH AGENCY, která zajišťuje ozvučení a osvětlení akcí, zastupování umělců, zprostředkování uměleckých pořadů apod. Disponujeme variabilním ozvučovacím systémem, který umožňuje pokrýt požadavky od malých společenských událostí až po velké festivalové scény.
 LINE ARRAY - zvukovod (difrakční) pro dva drivery
LINE ARRAY - zvukovod (difrakční) pro dva drivery LINE ARRAY - zvukovod (difrakční) pro dva drivery     NOVINKA

Laminátový zvukovod vyrobený z kvalitního kompozitního materiálu, navržený pro neo drivery BEYMA SMC 225/Nd.
V případě dotazů volejte na tel: 604 205 266, nebo pište na info@secozvuk.cz
Můžu nabídnout i zvukovod pro 3 drivery, jako je použit u CX 2003

1694

zvukovod pro Line Array reproboxy s reproduktory 8"
Zvukovod s vyzařováním cca. 10x100°, vhodný pro stavbu "Line Array" reproboxů s reproduktory 8" (např. SECO CX8-525 )
Materiál: pevný laminátový kompozit, velmi kvalitní provedení, černý pololesklý nástřik
Rozměry: 167x210x230mm ( bez drivertů a mechanických dílů )
Freq. rozsah: 2200 - 18000Hz
Zde je několik slov o zvukovodech pro line array systémy. V zásadě je jeden cíl u vyzařování vysokých kmitočtů pro line array. Dokonalé řízené vyzařování v horizontální a vert. ose. K tomu cíli vede v zásadě několik velmi podobnych cest. Když budeme tvrzení některých marketingových odděleni výrobců těchto systémů "že zrovna oni mají ten a ten patent a tech,. řešení na které čekal celý svět" brát tak trochu s nadhledem, můžeme říci, že principy šíření zvuku ve zvukovodech ( zvláště výškových), byly známy již na konci šedesátých let. Nebyly však dostatečně známy všechny souvislosti, interaktivní chování, nebyly k dispozici technologie, které by umožnily vyrobit výkonnější měniče, a co vůbec, možnosti měřící techniky a zkušenosti s nimi spojené, byly mnohem menší. Jsou zásady, které musí zvukovod respektovat, aby oravdu vyzařoval cca 10 x 90 stupňů, měl splolu s reproduktorem (driverem) solidni průběh v použitelném pásmu a byl fázově - tedy časove v pořádku. K tomu, aby se zvuk rozevřel u vysokých kmitočtů (na konci zvukovodu) v horizontální rovině alespoň na těch 90stupňů, je potřeba použít difrakce - to je stržení zvuku vlivem jeho "prudkého" přechodu z oblasti vysokého akustického tlaku ( uvnitř úzké části zvukovodu) do oblasti nízkého akust. tlaku ( okolniho prostředí). Funguje to obdobně, jako spray na barvu s obdélníkovou otáčecí tryskou - když se ustaví obdélník vodorovně - stříká nahoru a dolů, když se dá svisle - stříká barva do boku. ( nutno podotknout, že Tesla tento typ zvukovodu měla již v šedesátých letech min. stoleti). Zvukovod byl ale ukončen obloukovitě, takže vyzařovací úhel mohl být tak 40 x 100 stupňů). Potom jde o to, aby všechny dráhy průřezu zvukovodu měly stejnou délku. Tedy prostředni i krajní části. Max. tolerance je 1/4 - 1/5 vlnové délky pro nejvyšší vyzařovanou frekvenci. To by bylo asi 2-5 mm max. Tento zvukovod, který nabízíme na našich stránkách, má rozdíl drah 3 mm, tzn., bez fázoveho ( časoveho) posuvu u vysokých kmitočtů, hraje 18 kHz. Je to typ, který dodnes používají někteří světoví výrobci ( sdělím po telefonu nebo emailem) a spousta dalších firem. Je ale navržen pro driver BEYMA SMC 225 nd , má totiž úmyslně 0,75 palcový vstup. S tímto driverem funguje excelentně.
Další, třetí podmínka je, že činný průřez aktivní, vyzařující plochy musí být alespoń 80%. To znamená, ze když odečteme ty místa jako mezery mezi boxy, neaktivní části zvukovodu, tloušťku desky reproboxu, musí nam zůstat po součtu výšek těch aktivních- hrajících částí zvukovodu, oněch 80% z celkové výšky x-počtu line array reproboxů zavěšených nad sebou.
Existují i jiné typy zvukovodů, které používají Nexo, LAcoustic a pod. Všechny respektují veškeré podmínky a mají dráhy srovnané až na 1mm rozdilu atd. Je daleko více detailů týkajících se problematiky zvukovodů, to ale není předmětem tohoto krátkého shrnutí.
Pokud chcete stavět 2x 8 " line array, musíte buď zachovat tento dvojitý typ kvůli jeho výšce navržené právě pro 8 palcové line array , nebo jiný typ zvukovodu pro jeden driver, který má jiným způsobem srovnané dráhy. Viz příloha tech. specifikace.
Můžeme nabídnout i zvukovod pro 3 drivery, jako je použit u CX 2003.
Specifikace: Specifikace

 
 
   Copyright © 2001-2024 Bubik s.r.o.
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru bez písemného souhlasu zakázáno.